Foxconn, furnizor major al Apple, anticipează un declin al cererii pentru electronice de consum în acest an

Foxconn, furnizor major al Apple, anticipează un declin al cererii pentru electronice de consum în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2023

Foxconn, furnizor major al Apple, a consemnat o scădere de 10% a profitului în 2022 și a anticipat o scădere a cererii pentru electronice de larg consum în acest an, a declarat compania în raportul său financiar publicat miercuri, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așteptările negative reflectă așteptările reduse ale Apple pentru vânzările de dispozitive către consumatori, scrie News.ro.

GALERIE FOTO Samsung anunță smartphone-urile Galaxy A34 și A54 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Samsung anunță smartphone-urile Galaxy A34 și A54

Când Apple a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2023, directorul financiar Luca Maestri a declarat că anticipează scăderi de două cifre pentru vânzările de Mac și iPad pentru următorul trimestru, comparativ cu cel din anul precedent.

Compania a adăugat că vânzările de iPhone-uri vor scădea mai puțin în actualul trimestru, comparativ cu trimestrul precedent.

Foxconn va continua să-și extindă prezența dincolo de China continentală și a declarat că explorarea de noi piețe este o prioritate cheie pentru companie în 2023.

La începutul acestui an, Foxconn s-a angajat să-și extindă prezența în India.

Foxconn a depășit estimările analiștilor, înregistrând venituri de 511,85 miliarde de yuani chinezești (74,14 miliarde dolari) pentru întregul an, comparativ cu o estimare consensuală de 493,95 miliarde CNY, conform FactSet, dar a ratat așteptările privind profitul nete, care au atins 20,07 miliarde de yuani.

Foxconn, cu sediul în Taiwan, este un producător important pentru firmele de tehnologie de consum, dar este cel mai bine cunoscut pentru relația sa cu Apple, care se bazează pe Foxconn pentru a-și produce și asambla iPhone-urile, printre alte produse.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
electronice