FT: O companie israeliană poate accesa datele din cloud ale utilizatorilor Apple, Google, Microsoft sau Facebook

FT: O companie israeliană poate accesa datele din cloud ale utilizatorilor Apple, Google, Microsoft sau Facebook
scris 20 iul 2019

Compania israeliană NSO Group a dezvoltat un soft care poate accesa datele de pe serverele companiilor Apple, Google, Facebook, Amazon și Microsoft, afirmă surse citate de Financial Times.

Conform FT, virusul informatic dezvoltat de  NSO Group a fost utilizat ani de zile de agenții de spionaj și de guverne pentru a colecta date din telefoanele anumitor persoane. Între timp, softul ar fi fost dezvoltat astfel încât să poată colecta și date care nu sunt salvate în memoria dispozitivelor.

ULTIMA ORĂ Vodafone a primit aprobarea Bruxelles-ului pentru cumpărarea UPC România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Vodafone a primit aprobarea Bruxelles-ului pentru cumpărarea UPC România

Astfel potrivit surselor citate, virusul, numit Pegasus, poate accesa în prezent nu doar datele stocate în dispozitivele utilizatorilor, ci și datele din cloud, inslusiv date legate de localizare, mesae arhivate și fotografii.

NSO, care ar fi stat și în spatele softului de tip spyware care a vizat aplicația Whatsapp în luna mai, a negat acuzațiile. 

Informațiile FT se bazează pe o serie de documente trimise de sursele publicației. Potrivit acestor documente, NSO și-ar fi informat clienții despre posibilitatea de a accesa datele de pe serverele marilor companii din tehnologiei.

Informațiile dezvăluite de aceste documente ridică mari semne de întrebare privind giganții din domeniul tenologiei, având în vedere că miliarde de oameni din înreaga lume se bazează pe capacitatea acestora de a proteja datele personale.

viewscnt
Afla mai multe despre
nso
spyware
brese securitate
virus
informatii cloud
confidentialitate. date servere
amazon
facebook
google