Furnizorul și integratorul de soluții IT&C SolvIT Networks - rezultate record

Furnizorul și integratorul de soluții IT&C SolvIT Networks - rezultate record
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2021

SolvIT Networks, unul dintre principalii furnizori și integratori de soluții IT&C cu acționariat integral românesc, a obținut o cifră de afaceri netă de 29 milioane lei (6 milioane euro) și o creștere de 63% în 2020, pe fondul transformării digitale rapide din sectorul privat. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatul pe 2020 reprezintă cea mai bună performanță a SolvIT în cei 16 ani de activitate, în contextul în care, înainte de debutul pandemiei, compania a crescut organic la un nivel de aproximativ 500.000 euro anual, în ritm cu piața.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Anul trecut, soluțiile de securitate au avut cea mai mare contribuție la creșterea cifrei de afaceri SolvIT Networks, cu o pondere de 26%, respectiv 7,5 milioane lei (1,5 milioane euro). Rezultatele companiei marchează consolidarea unui trend crescător în perioada 2018 - 2020, în contextul cerinței tot mai mari de securitate din sectorul privat. În perioada 2011 - 2017, inainte ca securitatea cibernetică să reprezinte o prioritate pentru organizații, SolvIT înregistra o cifră de afaceri medie anuală de 1,9 milioane euro. 

În prezent, SolvIT deservește șapte instituții bancare din România, 45% din cifra medie de afaceri a companiei în ultimii cinci ani.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

“Provocările din peisajul de securitate a datelor au crescut exponențial cu accelerarea digitalizării, implicit cu nevoia de a proteja forța de muncă de la distanță și tehnologia cloud”, a declarat Mihai Scemtovici, director general SolvIT Networks. “Anul 2020 a adus multă complexitate pentru securitatea cibernetică a infrastructurilor critice din mediul privat și guvernamental, dar am reușit să livrăm la timp toate proiectele, în condițiile unor cerințe cu grad ridicat de specificitate, care s-au accelerat puternic în al doilea semestru”, a adăugat Mihai Scemtovici.

Furnizorul și integratorul român de soluții IT&C a înființat SolvIT Serbia în 2009 alături de Agotech, companie IT și de telecomunicații dedicată sectorului privat din acestă țară, pentru a-și extinde în Europa Centrală și de Est competențele și modelul de business. Anul trecut, SolvIT Serbia a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 2 milioane euro.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

SolvIT Networks este o companie românească, furnizor de soluții și servicii integrate IT, înființată în anul 2005.

În cei 16 ani de activitate, compania a derulat proiecte atât pe piața locală, cât și în Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, Serbia, Cipru, Ungaria, Turcia, Polonia, Finlanda, Bosnia și Herzegovina, Arabia Saudită și Kuweit.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
solvit networks
securitate cibernetica