Germania ar putea urma exemplul Italiei prin blocarea ChatGPT din cauza problemelor de securitate a datelor

Germania ar putea urma exemplul Italiei prin blocarea ChatGPT din cauza problemelor de securitate a datelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2023

Germania ar putea urma exemplul Italiei prin blocarea ChatGPT din cauza problemelor de securitate a datelor, a declarat comisarul german pentru protectia datelor. ziarului Handelsblatt, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

OpenAI, susținută de Microsoft, a scos ChatGPT offline, vineri, în Italia, după ce agenția națională de date a interzis temporar chatbotul și a lansat o investigație asupra unei presupuse încălcări a regulilor de confidențialitate de către aplicația de inteligență artificială, scrie News.ro.

VIDEO Cormoranii nu mai au nicio scăpare în noul mandat al lui Petre Daea CITEȘTE ȘI VIDEO Cormoranii nu mai au nicio scăpare în noul mandat al lui Petre Daea

”În principiu, o astfel de acțiune este posibilă și în Germania”, a spus Ulrich Kelber, adăugând că aceasta ar intra sub jurisdicția statului.

El nu a schițat, însă, niciun astfel de plan.

Kelber a spus că Germania a solicitat Italiei mai multe informații cu privire la interdicția sa.

Organismele de supraveghere a confidențialității din Franța și Irlanda au declarat că au contactat și autoritatea italiană de reglementare a datelor pentru a discuta concluziile acestuia.

”Continuăm să discutăm cu autoritatea italiană de reglementare pentru a înțelege baza acțiunii lor și ne vom coordona cu toate autoritățile UE de protecție a datelor în legătură cu această chestiune”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisarului pentru protecția datelor (DPC) din Irlanda.

OpenAI a declarat vineri că lucrează activ pentru a reduce datele personale în formarea sistemelor sale AI.

În timp ce DPC irlandez este principalul organism de reglementare al UE pentru mulți giganți ai tehnologiei la nivel mondial, în cadrul regimului de date „ghișeu unic” al blocului, nu este autoritatea principală de reglementare pentru OpenAI, care nu are birouri în UE.

Autoritatea de reglementare a confidențialității din Suedia a declarat că nu are de gând să interzică ChatGPT și nici nu este în contact cu agenția italiană.

Ancheta italiană asupra OpenAI a fost lansată după ce săptămâna trecută o încălcare a securității cibernetice a dus la afișarea unor fragmente din conversațiile ChatGPT ale altor utilizatori și informațiile financiare ale acestora.

Autoritatea de reglementare din Italia a acuzat OpenAI că nu a reușit să verifice vârsta utilizatorilor ChatGPT, care ar trebui să aibă cel puțin 13 ani.

Italia este prima țară occidentală care a luat măsuri împotriva unui chatbot alimentat de inteligență artificială.

Pentru o perioadă de nouă ore, datele expuse au inclus numele și prenumele, adresele de facturare, tipurile de carduri de credit, datele de expirare a cardului de credit și ultimele patru cifre ale numerelor cardului de credit, potrivit unui e-mail trimis de OpenAI unui client afectat și văzut de Financial Times.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
chatgpt