Giganții Netflix, Amazon, AT&T se pregătesc să "saboteze" internetul pentru menținerea neutralității în mediul virtual

Giganții Netflix, Amazon, AT&T se pregătesc să "saboteze" internetul pentru menținerea neutralității în mediul virtual
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2017

Unele dintre cele mai populare site-uri vor arăta diferit din această săptămână, ziua schimbării fiind miercuri, "day of action", când platforme online precum Netflix și Amazon vor milita pentru menținerea regulilor care asigură neutralitatea internetului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acest protest este coordonat de organizații non-guvernamentale și companii, activiștii distribuind conținut viral pe Twitter, Reddit și Facebook, scrie News.ro.

Militanții acestei inițiative spun că neutralitatea internetului este un principiu conform căruia un furnizor de internet (ISP) ar trebui să le ofere consumatorilor acces în condițiile legii la conținut, indiferent de sursă.

RED anunță primul său smartphone. Costă 1.200 de dolari și are ecran holografic CITEȘTE ȘI RED anunță primul său smartphone. Costă 1.200 de dolari și are ecran holografic

Cu alte cuvinte, dacă rețelele de intenet ar fi o autostradă atunci, sub legea neutralității, nu ar trebui să existe benzi separate pentru viteză mare și viteză mică, iar șoferii nu ar trebui să plătească pentru a folosi banda de viteză superioară.

În realitate, aceasta ar însemna ca providerilor de internet - cei mai mari din Statele Unite ar fi Comcast, Charter și AT&T - să li se interzică să blocheze conținutul, să controleze viteza anumitor site-uri pentru că au fost plătiți pentru asta. Și nici nu ar trebui să favorizeze conținutul propriu în detrimentul competitorilor.

Comisia Federală de Comunicații (FCC) din SUA, cu sprijinul administrației Obama, a introdus în 2015 noi reglementări cu privire la neutralitatea internetului, în urma unei campanii intense a societății civile și a companiilor de profil.

Aceste reguli îi plasează pe furnizorii de internet pe același palier cu alte companii de telecomunicații.

Însă, președintele Donald Trump este un critic vocal al acestor măsuri și a desemnat la începutul acestui an la conducerea FCC un adversar al deciziilor din perioada Obama, pe Ajit Pai. Acesta a spus că se teme că providerii de internet nu investesc în infrastructura din zonele defavorizate din cauză că prevederile legate de neutralitatea intenetului îi împiedică să facă profit.

Membrii FCC au stabilit să înceapă demersurile pentru stoparea neutralității internetului în luna mai, dar Comisia a lansat o consultare publică princ are americanii își pot exprima părerile până la finalul lunii august.

Pe 12 iulie, giganți ai tehnologiei, precum Amazon, se vor alătura unui număr de 170 de organizații, care își vor încetini serviciile oferite, în semn de protest față de schimbările anunțate. Acest protest își propune să simuleze ce s-ar întâmpla cu website-uri cunoscute dacă regulile neutralității internetului ar fi afectate.

Companiile vor afișa avertismente și pop-up-uri care să încurajeze utilizatorii să comenteze pe această temă pe un site dedicat.

Una dintre organizațiile care se implică în acest protest este Mozilla Foundation, care a creat browserul Firefox. "Am primit deja 40.000 de comentarii din SUA", ca răspuns la campanie,a  spus vicepreședintele Mozilla Foundationa, Ashley Boyd. "În ziua în care oamenii vor vedea unele dintre aceste comentarii 

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
amazon
at&t