Gmail pentru iPhone și iPad primește cel mai important update din ultimii ani

Gmail pentru iPhone și iPad primește cel mai important update din ultimii ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 nov 2016

Google anunță lansarea unei noi versiuni a aplicației Gmail dedicată telefoanelor și tabletelor Apple, update-ul fiind cel mai important din ultimii patru ani, conform producătorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua versiune de Gmail reprezintă, în primul rând, o optimizare prin schimbarea designului. Aceasta arată acum mai mult a aplicație nativă de iOS, decât o simplă portare pe iPhone a aplicației dezvoltate pentru Android.

Noul design aduce cu el și o viteză mai mare de rulare a aplicației și a principalelor sale facilități. Funcții obișnuite, precum swipe-urile orizontale pentru ștergerea ori arhivarea mesajelor se fac acum mult mai fluent.

Nu doar designul este singurul aspect cu care se poate lăuda noua aplicație. Aceasta oferă acum o facilitate pe care versiunea de desktop o are de ani buni. Este vorba de așa-numita ”undo-sent”, opțiune care permite retragerea unui mesaj trimis. Pentru a rechema un mail trimis este suficient un swipe de jos în sus, pornit de la marginea inferioară a ecranului.

Microsoft anunță îmbunătățirea sistemului de update-uri pentru Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft anunță îmbunătățirea sistemului de update-uri pentru Windows 10

Un alt aspect pe care Google a ținut să-l evidențieze în cadrul prezentării oficiale a fost funcția de căutare. Aceasta afișează acum în timp real rezultatele căutărilor, fără a mai necesară apăsarea vreunui buton după tastarea cuvintelor-cheie introduse.

Noua versiune de Gmail este deja disponibilă în App Store, inclusiv pentru România.

viewscnt
Afla mai multe despre
gmail
google
iphone
smartophone