Google a blocat canalul de YouTube al Parlamentului rus

Google a blocat canalul de YouTube al Parlamentului rus
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 apr 2022

Canalul de YouTube Dumei de Stat a fost blocat pentru încălcarea regulilor platformei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google anunță că a închis canalul oficial al camerei inferioare a Parlamentului de Moscova, Duma de Stat. Motivul invocat este violarea condițiilor de utilizare ale serviciului.

Oficialii companiei au adăugat că decizia este în linie cu sancțiunile impuse Rusiei de țările vestice, după invadarea Ucrainei.

Microsoft a blocat atacuri cibernetice rusești asupra Ucrainei CITEȘTE ȘI Microsoft a blocat atacuri cibernetice rusești asupra Ucrainei

Reacția Rusiei a venit imediat, cel puțin la nivel declarativ, oficialii de la Moscova spunând că „YouTube și-a semnat propriul mandat” (de blocare pe teritoriul Rusiei).

Autoritatea Roskomnadzor a cerut renunțarea la măsură și permiterea imediată a funcționării canalului.

YouTube, care, spre deosebire de Facebook și Twitter, încă funcționează în Rusia, ar putea fi blocat complet sau parțial în zilele următoare.

Dintre cele mai importante platforme occidentale de comunicare, WhatsApp pare să fie singura care a scăpat de blocare în Rusia, deși Facebook, alt serviciu Meta, a fost deja blocat.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
duma de stat