Samsung a reparat o gravă problemă de securitate a propriilor smartphone-uri

Samsung a reparat o gravă problemă de securitate a propriilor smartphone-uri
scris 10 apr 2022

O vulnerabilitate care afecta un mare număr de smartphone-uri Samsung permitea atacatorilor să preia controlul asupra dispozitivelor și să realizeze diverse operațiuni de la distanță.

Experții în securitate cibernetică de la Kryptowire au descoperit o gravă gaură de securitate într-un mare număr de smartphone-uri Samsung, gaură care își avea originea în aplicația Phone, folosită pentru gestionarea apelurilor telefonice.

Prin intermediul acestei vulnerabilități, atacatorii dobândeau privilegii extinse de acces și puteau realiza apeluri, instala și dezinstala aplicații sau restarta dispozitivul, printre altele.

Apple ar putea lansa un încărcător mai rapid pentru iPhone CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa un încărcător mai rapid pentru iPhone

Afectate de gaura de securitate ce a primit identificatorul CVE-2022-22292 erau toate smartphone-urile Samsung care rulau Android 9 sau o versiune mai recentă.

După ce a aflat de problema de securitate prin intermediul experților de la Kryptowire, Samsung a inclus un patch pentru aceasta într-unul dintre update-urile lunare recente de securitate.

Dată fiind gravitatea problemei, utilizatorilor li se recomandă să verifice disponibilitatea update-urilor de securitate și să realizeze instalarea cât mai repede a acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
securitate
smartphone