Google a început implementarea standardului RCS

Google a început implementarea standardului RCS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 nov 2019

Gigantul american a decis că nu mai poate aștepta suportul operatorilor și a început pe cont propriu să implementeze tehnologia cu care vrea să înlocuiască clasicul SMS.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Google a anunțat că a început să activeze tehnologia RCS ca mijloc implicit de comunicare în format text pe telefoanele cu Android din Statele Unite.

După mai bine de doi ani în care a sperat că operatorii vor implementa în propriile rețele suportul RCS, Google a decis să rezolve singur această problemă și să folosească propriile servere.

RCS va merge la fel ca SMS, în sensul că va fi funcția de comunicare în scris disponibilă pe telefon din momentul achiziției. Spre deosebire de SMS, însă, RCS dispune de multe din funcțiile unei aplicații de chat moderne, precum trimiterea de imagini sau indicatori pentru mesajele recepționate de destinatar.

Apple lansează un nou MacBook Pro CITEȘTE ȘI Apple lansează un nou MacBook Pro

Nu se poate totuși compara din toate punctele de vedere cu aplicații precum iMessage, WhatsApp sau Telegram. De exemplu, mesajele trimise și primite cu RCS nu sunt criptate.

Din punctul de vedere al utilizatorului, tot ce are de făcut pentru a folosi noul standard, din momentul în care acesta devine activ, este să folosească aplicația Android Messages, care este preinstalată pe numeroase smartphone-uri cu Android.

Asta nu înseamnă că RCS va funcționa pe absolut toate telefoanele cu Android. Smartphone-urile Samsung, de exemplu, au propria aplicație de chat care suport RCS, dar doar dacă serviciul este oferit de operator.

Cu alte cuvinte, pentru ca RCS sa devină universal valabil, Google încă are nevoie de suportul operatorilor. Însă, aceștia s-ar putea arăta mai binevoitori acum, când Google și-a arătat intenția de a merge mai departe și fără ajutorul lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
rcs
android