Google a investit 1 miliard de dolari în operatorul bursei din Chicago și a încheiat un acord separat cu acesta în domeniul cloud

Google a investit 1 miliard de dolari în operatorul bursei din Chicago și a încheiat un acord separat cu acesta în domeniul cloud
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2021

Google, divizie a grupului Alphabet, a investit 1 miliard de dolari în CME Group și a încheiat un acord separat pentru transferarea în cloud a sistemelor de tranzacționare ale operatorului bursei din Chicago, au anunțat joi cele două companii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acordului de parteneriat pe 10 ani conveni de Google și CME, operatorul bursier va începe anul viitor să își transfere infrastructura tehnologică în Google Cloud, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Acordul cu CME marchează un mare câștig pentru afacerea cu sisteme cloud a Google, care concurează cu Amazon.com și Microsoft pentru contracte mari și profitabile de la companii din topul Fortune 500.

Acordul oferă Google, de asemenea, un punct de sprijin în sectorul serviciilor financiare, care începe să investească bani mari în serviciile de cloud computing.

Investiția de capital de 1 miliard de dolari a Google a fost sub formă de acțiuni preferențiale convertibile ale CME, fără drept de vot, au adăugat companiile.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Parteneriatul cu Google ar ajuta CME să ofere acces ușor pentru mai mulți participanți pe piață, să optimizeze costurile și să eficientizeze infrastructura IT și alte operațiuni, au spus companiile.

Anul trecut, Amazon și două burse de valori, Singapore Exchange SGX și Aquis Exchange, din Londra, au întreprins un program pilot despre care au arătat că mutarea tranzacționării acțiunilor în cloud computing de pe servere fizice costisitoare ar putea economisi bani și reduce riscul de întreruperi.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
bursa
chicago