Google a plătit miliarde de dolari pentru ca Play Store și alte produse să fie implicite pe smartphone-urile Samsung

Google a plătit miliarde de dolari pentru ca Play Store și alte produse să fie implicite pe smartphone-urile Samsung
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 nov 2023

În 2020, Google a fost de acord să plătească 8 miliarde de dolari pe patru ani, pentru ca Play Store, Google Search și Google Assistant să fie configurate ca aplicații implicite pe smartphone-urile Samsung.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Informația reiese din mărturia pe care James Kolotouros, responsabil de parteneriate la Google, a dat-o când a fost întrebat de avocatul Epic în cadrul procesului dintre cele două companii ce are loc în San Francisco.

Google avea o întreagă strategie, care prevedea plătirea către producătorii de smartphone-uri a unei părți din veniturile generate din aplicații, pentru ca acestea să fie impuse ca implicite pe dispozitivele vândute.

CITEȘTE ȘI Google va începe să șteargă conturile inactive

Înțelegerea cu Samsung a fost folosită ca exemplu de avocatul care reprezintă Epic, pentru a demonstra maniera în care Google a ajuns să domine cu produsele sale un mare număr de piețe.

În cazul impunerii prin acest gen de parteneriate a magazinului de conținut Play Store, Epic încearcă să demonstreze că Google a încercat să obstrucționeze răspândirea magazinelor terțe de aplicații, care i-ar fi afectat profitul.

În același proces, avocații Epic au susținut că, doar în 2021, Play Store a avut un profit operațional de peste 12 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
play store
search
assistant
samsung smartphone
android