Acțiunile VirnetX cresc cu peste 40% după ce compania americană a câștigat un proces cu Apple

Acțiunile VirnetX cresc cu peste 40% după ce compania americană a câștigat un proces cu Apple
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 oct 2016

Acțiunile VirnetX, companie americană specializată în deținerea și valorificarea de brevete, cresc, luni, cu peste 40% pe bursa de la New York după ce aceasta a câștigat un proces cu Apple, urmând să primească despăgubiri de 302 milioane de dolari de la gigantul IT, pentru folosirea ilegală a unor brevete legate de anumite tehnologii folosite de aplicația FaceTime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Pe parcursul ședinței de tranzacționare, acțiunile VirnetX au crescut cu până la 45%.

Lupta pe brevete dintre Apple și VirnetX a început încă din 2010, când VirnetX a acuzat producătorul iPhone că aplicația FaceTime, care permite efectuare de apeluri audio și video, încalcă brevetele companiei legate de rețele virtuale private (VPN).

În trecut, VirnetX a dat în judecată și alte companii, precum Cisco Systems, Avaya si Siemens Enterprise Communications. VirnetX deține circa 112 brevete, în timp ce alte 75 sunt în curs de înregistrare, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei.

Apple a refuzat să comenteze cea mai recentă hotărâre a instanței, însă, după sentința din februarie, un purtător de cuvânt a declarat că gigantul IT este “surprins și dezamăgit de verdict“, adăugând că “astfel de cazuri atrag atenția asupra nevoii urgente de schimbare a legilor privind brevetele“.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
proces
despagubiri
brevet
virnetx
iphone
facetime