Google a prezentat smartphone-urile Pixel 5 și Pixel 4a 5G

Google a prezentat smartphone-urile Pixel 5 și Pixel 4a 5G
scris 1 oct 2020

Două noi smartphone-uri din seria Pixel, Pixel 5 și Pixel 4a 5G, s-au aflat în centrul atenției în cadrul evenimentului “Launch Night In” organizat de Google în cursul nopții și transmis online în toată lumea.

Modelul de top este Pixel 5, însă nu este un flagship în adevăratul sens al cuvântului. Nu are cel mai puternic chipset al momentului, cum se întâmplă în cazul flagship-urilor, ci Snapdragon 765G, care vine cu modemul 5G X52 integrat.

Este o decizie mai puțin obișnuită, care a fost luată cel mai probabil pentru a se scădea prețul - Pixel 5 va costa 630 de euro. Celor de la Google le-ar fi fost ușor să aleagă cel mai puternic chipset, însă experiența i-a învățat că un preț neadecvat afectează grav vânzările.

Google prelungește cu 6 luni accesul la apeluri nelimitate pentru conturile gratuite de Meet CITEȘTE ȘI Google prelungește cu 6 luni accesul la apeluri nelimitate pentru conturile gratuite de Meet

Pixel 5 are un ecran OLED de 6 inch, cu o rezoluție de 2340 x 1080 pixeli și o rată de refresh de 90Hz. Este un smartphone rezistent la apă și praf conform certificării IP68.

Sistemul foto este compus din două camere, una de 12,2MP și una de 16MP. Google promite îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea fotografiilor, însă acestea vin mai degrabă din optimizări software, făcute cu ajutorul AI-ului.

La interior se găsesc 8GB RAM, 128GB spațiu de stocare și o baterie de 4.000 mAh.

Pixel 4a 5G are multe puncte comune cu Pixel 5, precum designul, sistemul foto și spațiul de stocare.

În schimb, ecranul are 6,2 inch, cu aceeași rezoluție, dar o rată de refresh de doar 60Hz. Memoria  RAM se limitează la 6GB, bateria este de 3.885 mAh, iar certificarea IP68 lipsește.

Aceste compromisuri contribuie la scăderea prețului, Pixel 4a 5G urmând să coste 500 de euro. Ambele modele vor fi disponibile de la jumătatea lunii octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
pixel 5
pixel 4a 5g