Google a reparat mult criticatul senzor de amprente de la seria Pixel 6. Ce nu spune

Google a reparat mult criticatul senzor de amprente de la seria Pixel 6. Ce nu spune
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 nov 2021

Cele mai recente flagship-uri Google au primit un update care, printre altele, aduce îmbunătățiri mult criticatului senzor de amprente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Una din destul de numeroasele probleme depistate și reproșate seriei de smartphone-uri Pixel 6 a fost legată de senzorul de amprente integrat în ecranul celor două modele care compun noua serie.

Atât utilizatorii, pe rețelele sociale, cât și presa de specialitate, în recenzii, au atras atenția asupra senzorului de amprente folosit de Pixel 6 și Pixel 6 Pro, considerat nu doar lent, ci și nesigur în identificarea amprentelor înregistrate.

FOTO Windows 11 are un nou player multimedia CITEȘTE ȘI FOTO Windows 11 are un nou player multimedia

După ce, inițial, a spus că senzorul merge așa cum ar trebui să meargă și că micile probleme apar din cauza măsurilor de securitate implementate, acum, Google lansează un update despre care spune că îmbunătățește performanța senzorului.

De altfel, Google este destul de misterios în legătură cu update-ul care măsoară doar 15MB, despre care scrie doar că îmbunătățește performanța senzorului de amprente și rezolvă alte câteva bug-uri.

Ce nu spune Google este cum a crescut performanța senzorului, dacă felul în care acesta funcționa inițial se datora securității.

Cert este că, dacă a putut fi rezolvată cu un update de software, problema a ținut de software și nu de hardware. Dacă ar fi fost o problemă de hardware, rezolvarea ar fi presupus o rechemare în service a modelelor vândute și modificarea acestora împreună cu cele care au fost produse deja dar nu au fost încă vândute.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pixel 6
smartphone
senzor amprente