Google adaugă funcții pentru scris bazate pe AI în Docs și Gmail și lansează un API pentru modelul lingvistic PaLM

Google adaugă funcții pentru scris bazate pe AI în Docs și Gmail și lansează un API pentru modelul lingvistic PaLM
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mar 2023

Google continuă cursă contracronometru în care s-a înscris cu Microsoft și multe alte companii de tehnologie, anunțând acum mai multe facilități din zona inteligenței artificiale, printre care un API pentru accesarea modelului lingvistic PaLM și o serie de funcții pentru Gmail și Docs.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul API pentru modelul lingvistic PaLM va permite companiilor să genereze text, imagini, sunet, audio și alte forme de conținut pe baza unor descrieri simple, în limbaj natural.

Alături de API, Google lansează și o serie de instrumente care să vină în ajutorul dezvoltatorilor. Printre acestea se numără o nouă aplicație, numită MakerSuite, care va ajuta la introducerea solicitărilor, completarea bazelor de date cu informații sintetice și configurarea modelelor personalizate.

Microsoft a disponibilizat o echipă de etică pentru AI CITEȘTE ȘI Microsoft a disponibilizat o echipă de etică pentru AI

Google aduce suportul pentru AI generativ și în cadrul platformei Vertex AI, care poate fi folosită pentru antrenarea și desfășurarea modelelor de învățare mecanică.

În fine, ultima noutate strict pentru companii este Generative AI App Builder, despre care compania spune că va facilita implementarea rapidă a boților, interfețelor de conversație, motoarelor de căutare, asistenților digitali și a celorlalte instrumente care vor avea un AI la bază.

Cu aceeași ocazie, Google a anunțat și o serie de funcții de AI care vor fi accesibile nu doar companiilor, ci și utilizatorilor finali, în Docs și Gmail.

Google Docs va putea compune texte pe baza unei simple comenzi. Demonstrația companiei a arătat cum poate fi generat un anunț de angajare, însă, capacitățile AI-ului nu se opresc aici. Același AI poate fi pus să rafineze textele.

O altă facilitate, care va fi disponibilă în Docs și Gmail, poate rescrie paragrafe de text în diverse tonalități. AI-ul poate fi pus să facă un text mai formal, să elaboreze, să-l scurteze sau să-l rezume cu liniuțe.

Deocamdată, aceste funcțiile de AI din Gmail și Docs sunt disponibile doar unui număr limitat de utilizatori, în cadrul unui test desfășurat înainte de extinderea accesului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
docs
gmail
api
palm