Italia, victimă a unui atac cibernetic de tip ransomware de amploare, care a afectat și Finlanda, Franța, SUA și Canada

Italia, victimă a unui atac cibernetic de tip ransomware de amploare, care a afectat și Finlanda, Franța, SUA și Canada
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2023

Italia a fost victima unui atac cibernetic de amploare, în care mii de servere informatice au fost ținta unui atac de tip ransomware, anunță Agenția Națională italiană de Securitate Cibernetică (ACN), care îndeamnă organizațiile să să ia măsuri pentru a-și proteja sisteme de acest atac informatic, care viza exploatarea unei vulnerabilități informatice și care a compromis servere în Finlanda, Franța, Statele Unite și Canada, relatează Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general al ACN, Roberto Baldoni, a declarat duminică Reuters că acest atac cibernetic viza să exploateze o vulnerabilitate informatică, scrie News.ro.

Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din lume - o nouă investiție masivă în România CITEȘTE ȘI Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane din lume - o nouă investiție masivă în România

El a subliniat că este vorba despre un atac la scară mare.

Agenția italiană de presă Ansa, care citează ACN, scrie că au fost compromise servere și în alte țări europene, ca Franța și Finlanda, dar și în Statele Unite și Canada.

Zeci de organizații italiene probabil că au fost afectate, iar multe altele au fost avertizate să ia măsuri pentru a evita să le fie blocate sistemele.

Clienți ai Telecom Italia au semnalat probleme de Internet duminică, însă cele două probleme par să nu aibă legătură.

Oficiali americani în domeniul securității cibernetice au anunțat că inspectează impactul incidentelor semnalate.

”CISA acționează împreună cu partenerii săi în sectoarele public și privat pentru a evlua impactul incidentelor semnalate și a furniza o asistență în cazul în care este necesar”, anunță Agenția americană de Securitate Cibernetică și a Infrastructurilor (CISA).

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
ransomware