Google construiește un nou cablu submarin care va lega Europa de Statele Unite

Google construiește un nou cablu submarin care va lega Europa de Statele Unite
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 iul 2020

Până în 2022, Europa și Statele Unite vor fi legate printr-un nou cablu submarin, care va reprezenta un upgrade important față de conexiunile actuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că lucrează la un nou cablu de internet, care va conecta Statele Unite de Europa, prin Mare Britanie (Bude) și Spania (Bilbao).

Proiectul "Grace Hopper", numit după un om american de știință, va lega cele două continente  în 2022 printr-un cablu ce va folosi noi tehnologii, care vor reprezenta un upgrade important, conform Google, față de cablurile din prezent.

Tarifele pentru terminarea apelurilor fixe, reduse de la 1 noiembrie 2020 CITEȘTE ȘI Tarifele pentru terminarea apelurilor fixe, reduse de la 1 noiembrie 2020

Dotat cu 16 perechi de fibre și o nouă arhitectură a switch-urilor, dezvoltată în colaborare cu SubCom, acesta va fi deja al 15-lea cablu submarin în care investește Google.

Google și ceilalți giganți din domeniul tehnologiei au nevoie să-și crească treptat capacitățile de transfer, pe măsură ce și numărul utilizatorilor și complexitatea serviciilor oferite crește.

De regulă, cablurile submarine sunt montate de companiile de comunicații, însă, pentru Google, Facebook și ceilalți giganți este mai avantajos să aibă cabluri proprii. Nu doar că operarea acestora este mai ieftină, dar legăturile se fac cât mai aproape de centrele de date ale acestor companii și le deservesc nemijlocit.

O astfel de legătură va fi realizată cu un centru de date pentru Google Cloud din Madrid, pe care Google îl va lansa în curând.

Până să se răspândească internetul furnizat de companii precum SpaceX, prin sateliți plasați pe orbita joasă a Pământului, cablurile submarine rămân esențiale pentru internet. Google estimează că acestea stau la baza transferului a 98% din informații la nivel global. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
internet
cablu