Smartphone-urile se vor încărca complet în 15 minute

Smartphone-urile se vor încărca complet în 15 minute
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iul 2020

Qualcomm a prezentat un nou standard pentru încărcarea rapidă, ce reduce semnificativ timpul necesar pentru încărcarea smartphone-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile de tehnologiei nu au reușit, cel puțin până acum, să pună bazele unui nou standard pentru dezvoltarea bateriilor, prin care să fie produse baterii cu capacități mai mari, care să alimenteze dispozitivele mobile pe durate mai lungi decât în prezent.

În schimb, aceleași companii încearcă măcar să reducă timpul necesar ținerii la încărcare a smartphone-urilor. În altă ordine de idei, descărcarea unei baterii nu va mai fi o mare problemă, atâta vreme cât există o priză prin apropiere.

Apple a început să producă flagship-uri în India CITEȘTE ȘI Apple a început să producă flagship-uri în India

În acest context, Qualcomm a prezentat Quick Charge 5, a cincea versiune a standardului de încărcare rapidă pentru smartphone-uri dezvoltată de compania americană. Noul standard va avea viteze de încărcare de peste 100W.

La patru ani de când a lansat Quick Charge 4, Qualcomm promite că noul standard va avea nevoie de doar 5 minute pentru a alimenta o baterie până la 50% și de 15 minute pentru o încărcare completă.

Quick Charge 5, conform Qualcomm, este cu 70% mai eficient decât versiunea anterioară și de până la 4 ori mai rapid la încărcare. În plus, va fi și mai rece cu 10 grade, ceea ce înseamnă mai multă siguranță și riscuri mai mici de explodare a bateriilor.

Noul standard va fi compatibil cu accesoriile care folosesc vechile versiuni de Quick Charge, însă, evident, acestea nu vor atinge aceleași viteze de încărcare ca atunci când se va folosi un telefon și un încărcător cu Quick Charge 5.

Primele smartphone-uri și încărcătoare care vor suporta Quick Charge 5 vor intra pe piață deja din al treilea trimestru al acestui an. Foarte probabil, acestea vor fi integrate de producători mai întâi pe flagship-uri și abia de anul viitor, probabil, vom vedea și dispozitive mai ieftine cu această tehnologie.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
incarcare
qualcomm
baterii