Google datorează daune de aproape 340 milioane de dolari pentru nerespectarea unor brevete

Google datorează daune de aproape 340 milioane de dolari pentru nerespectarea unor brevete
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2023

Google, parte a grupului Alphabet, a încălcat drepturile de brevete ale dezvoltatorului de software Touchstream Technologies, cu tehnologia sa de streaming la distanță și trebuie să plătească daune în valoare de 338,7 milioane de dolari, a decis un juriu federal din Waco, Texas, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Juriul a constatat că Chromecast și alte dispozitive ale Google încalcă brevetele deținute de Touchstream Technologies legate de transmiterea de videoclipuri de la un ecran la altul, a declarat un reprezentant al instanței, scrie News.ro.

Google a lansat o aplicație pentru transferul datelor între Windows și Android CITEȘTE ȘI Google a lansat o aplicație pentru transferul datelor între Windows și Android

Purtătorul de cuvânt al Google, Jose Castaneda, a declarat că compania va contesta verdictul și ”a dezvoltat întotdeauna tehnologia în mod independent și a concurat pe baza ideilor noastre”.

Avocații Touchstream din New York nu au răspuns imediat unei cereri de comentariik, transmisă luni.

Touchstream, care face și afaceri sub numele de Shodogg, a declarat în procesul său intentat în 2021 că fondatorul David Strober a inventat tehnologia în 2010, pentru ”a transmite” videoclipuri de la un dispozitiv mic, cum ar fi un smartphone, pe un dispozitiv mai mare, cum ar fi un televizor.

Potrivit plângerii, Google s-a întâlnit cu Touchstream în legătură cu tehnologia sa în decembrie 2011, dar a spus că nu este interesat, două luni mai târziu.

Google a introdus dispozitivele Chromecast de streaming media în 2013.

Touchstream a spus că Chromecast i-a copiat inovațiile și a încălcat trei dintre brevetele sale. De asemenea, a mai spus că brevetele sale au fost încălcate de difuzoarele inteligente Home și Nest ale Google și de televizoare și difuzoare terțe, cu capabilități Chromecast.

Google a negat încălcarea drepturilor Touchstream și a susținut că brevetele nu valide.

Touchstream a depus plângeri similare împotriva furnizorilor de servicii prin cablu Comcast, Charter și Altice, din Texas, la începutul acestui an. Acele cazuri sunt încă pe rol.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
touchstream technologies
brevete