Google implementează mai multe funcții de AI în Chrome

Google implementează mai multe funcții de AI în Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 ian 2024

Google Chrome, cel mai folosit browser web, va primi o infuzie de inteligență artificială cu ocazia unui viitor update.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Browser-ul gigantului american va ajuta în organizarea tab-urilor, compunerea textului și personalizarea interfeței grafice.

Funcția de organizare a tab-urilor vizează utilizatorii care țin deschise un mare număr de site-uri în paralel și folosește AI-ul pentru a grupa automat tab-urile.

WhatsApp va avea o funcție de transferare directă a fișierelor CITEȘTE ȘI WhatsApp va avea o funcție de transferare directă a fișierelor

Pentru compunerea textelor, fie că sunt mesaje pentru chat rețele sociale sau e-mail—uri, utilizatorul are la dispoziție opțiunea „help me write”, care este deja cunoscută de la ChatGPT și alți chatboți.

În fine, AI-ul va putea fi folosit și pentru personalizarea interfeței grafice. Modelul text-to-image va crea teme grafice pe baza comenzilor scrise date de utilizator.

Cele trei facilități nu vor fi active în mod implicit, ci trebuie activate manual din cadrul paginii de configurare a browser-ului.

Acestea vor ajunge la utilizatori printr-un update care va fi lansat luna viitoare și vor fi disponibile atât pe Windows, cât și pe macOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
ai