Google începe implementarea tehnologiei RCS

Google începe implementarea tehnologiei RCS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iun 2019

Pentru că operatorii s-au mișcat foarte greu în integrarea RCS, Google a decis să nu-i mai aștepte pe aceștia și să lanseze noul serviciu de comunicare înainte ca operatorii să-l suporte oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De mai bine de un an, Google așteaptă ca operatorii din întreaga lumea, care au fost de acord cu trecerea la RCS (Rich Communication Services), să lanseze suportul necesar pentru protocolul de comunicare care ar trebui să ia locul tradiționalului SMS pe telefoanele cu Android.

Însă, pentru că operatorii s-au mișcat foarte greu, Google a decis să înceapă activarea RCS pe telefoanele cu Android chiar și fără suportul operatorilor.

Acest lucru se va întâmpla mai întâi în Marea Britanie și Franța la finele lunii iunie, urmând ca suportul să fie treptat extins și în alte țări.

Bitcoin s-a scumpit cu peste 1.000 dolari, după informații privind intrarea Facebook pe piața criptomonedelor CITEȘTE ȘI Bitcoin s-a scumpit cu peste 1.000 dolari, după informații privind intrarea Facebook pe piața criptomonedelor

În momentul în care vor lansa propriul suport pentru RCS, operatorii vor fi cei care vor avea controlul asupra mesajelor trimise prin intermediul acestui protocol.

Eventual, RCS va lua locul SMS-ului pe cele aproximativ 75% din telefoanele din întreaga lumea, cele care folosesc Android, și va oferi facilități similare aplicațiilor moderne de chat, inclusiv suport pentru trimiterea de fișiere sau comunicarea audio și video.

Marele minus al RCS la ora actuală este lipsa criptării de la un capăt la celălalt al comunicării, ceea ce înseamnă că mesajele pot fi citite de operator. Este o facilitate pe care Google susține că o va adăuga ulterior, însă implementarea acesteia presupune colaborarea cu numeroși operatori din întreaga lume, unii dintre aceștia preferând să nu existe această criptare.

Pe măsură ce Google va activa suportul RCS, utilizatorii vor fi întâmpinați de o notificare în aplicația de Android numită de Google, simplu, Chat. Notificarea va explica avantajele pe care le aduce RCS și le va sugera utilizatorilor să activeze această tehnologie pe propriile telefoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
rcs
sms
comunicare