Google închide canale de YouTube ale unor "operațiuni de influență" cu legături cu China

Google închide canale de YouTube ale unor "operațiuni de influență" cu legături cu China
scris 6 aug 2020

Google a anunțat miercuri că a închis peste 2.500 de canale de pe platforma YouTube în cadrul unei anchete în curs privind "operațiuni coordonate de influență legate de China", transmite dpa.

Într-un buletin al Grupului de Analiză a Amenințărilor din cadrul companiei se precizează că au fost închise 186 de canale în aprilie, 1098 în mai și 1312 în iunie, scrie Agerpres.

Google, prins că trage cu urechea prin intermediul difuzoarelor inteligente CITEȘTE ȘI Google, prins că trage cu urechea prin intermediul difuzoarelor inteligente

"Aceste canale încărcau mai ales conținut de tip spam, nepolitic, dar un subset mic afișa conținut politic, în special în chineză, similar celor identificate într-un raport recent al Graphika, inclusiv conținut referitor la reacția SUA la COVID-19", a comunicat Google despre canalele blocate în aprilie și mai. Lotul din iunie a inclus și "conținut referitor la protestele pentru justiție rasială în SUA. Această campanie a fost în concordanță cu rezultate similare raportate de Twitter".

Google a dezactivat și alte zeci de canale de pe platforma You Tube, dedicată materialelor video, identificate în cadrul unei anchete a operațiunilor de influență legate de Rusia și Iran. Amploarea acestei măsuri a fost mult mai mică.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube