Fitbit Development, firmă controlată în România de gigantul Google, care în cel mai bun an de la înființare, în 2020, avea peste 250 de angajați și afaceri de aproape 120 milioane lei, va fi dizolvată anticipat și va intra în lichidare voluntară, relevă datele analizate de Profit.ro.
Prin această entitate juridică funcționa centrul de cercetare-dezvoltare al Fitbit în România.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
UPDATE, ora 12.00
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
"Confirmăm informația dizolvării entității juridice Fitbit Development SRL, însă dorim să clarificăm faptul că această acțiune nu impactează în niciun fel continuitatea centrului de dezvoltare Fitbit preluat de compania Google. Centrul continuă să existe și s-a dezvoltat în ultimii 3 ani. Prezența Google în România - care include centrul de dezvoltare Fitbit – ajunge la 400 de angajați in prezent. În București, Google are un hub tehnologic regional, care susține întregul ciclu de dezvoltare a produselor (Research, Engineering, Product Management și User Experience), cu un impact major în dezvoltarea ecosistemului de produse hardware al Google, inclusiv pentru o parte din funcționalitățile dispozitivelor Pixel și Fitbit", au transmis reprezentanții Google Romania.
Anul trecut, afacerile firmei au scăzut cu 96%, la 498.084 lei, în timp ce profitul net a urcat cu 24%, la 186.866 lei. Compania avea în conturi lichidități de circa 11 milioane de lei și un capital social de aproape 10 milioane de lei.
Povestea Fitbit în România a început în ianuarie 2017, când a plătit 15 milioane de dolari pentrua prelua drepturile intelectuale ale Vector Watch și echipa care a creat ceasurile inteligente realizate de companie. Mai multe detalii AICI.
Ulterior, Fitbit a anunțat că a deschis la București cel mai mare centru de cercetare-dezvoltare al companiei. Mai multe detalii AICI.
În 2019, gigantul american Google a cumpărat Fitbit pentru aproximativ 2,1 miliarde de dolari. Mai multe detalii AICI.
Patru ani mai târziu, în noiembrie 2023, Google a decis însă să scoată de la vânzare produsele Fitbit din 29 de țări, inclusiv în România, motivul fiind favorizarea brandului Pixel. Mai multe detalii AICI.
Înființată în 2007, Fitbit este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe piața de brățări și ceasuri inteligente. Anul trecut, veniturile companiei au depășit cu puțin pragul de un miliard de dolari, în scădere față de 2022. Vânzările Fitbit de brățări și ceasuri au atins 6,6 milioane dolari.