ULTIMA ORĂ Tranzacție: Google cumpără Fitbit, compania care a preluat producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch și are la București cel mai mare centru R&D din afara SUA

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Google cumpără Fitbit, compania care a preluat producătorul român de ceasuri inteligente Vector Watch și are la București cel mai mare centru R&D din afara SUA
scris 1 nov 2019

Gigantul american de internet Google a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului de brățări și ceasuri inteligente Fitbit, prezent și în România, într-o tranzacție de aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Google va plăti 7,35 de dolari pentru o acțiune Fitbit, tranzacția urmând să fie finalizată în 2020.

Acțiunile Fitbit, companie intrată în România în 2017, prin achiziția drepturilor intelectuale ale Vector Watch, s-au apreciat cu peste o treime la începutul săptămânii, când au apărut primele informații legate de o potențială achiziție a companiei de către Alphabet.

Pinterest se prăbușește pe bursă după publicarea rezultatelor financiare CITEȘTE ȘI Pinterest se prăbușește pe bursă după publicarea rezultatelor financiare

În jurul orei 15:40 astăzi (ora României), titlurile companiei erau în urcare cu 16,40% peste referință, la 7,20 dolari/unitate.

Preluarea Fitbit marchează intrarea Google pe piața brățărilor de fitness și a ceasurilor inteligente.

Povestea Vector Watch a fost prezentată AICI de Profit.ro.

Zvonuri privind o posibilă vânzare a Fitbit au apărut încă din luna septembrie. La acel moment, mai multe surse din piață au declarat că Fitbit a discutat cu o bancă de investiții posibilitatea explorării unei vânzări, pe fondul provocărilor create de trecerea de la dispozitivele pentru fitness la ceasurile inteligente.

Compania s-a zbătut să obțină cotă de piață semnificativă în categoria ceasurilor inteligente, unde Apple și Samsung dețin o parte importantă din piață cu dispozitive mai sofisticate. În același timp, cota dominantă a Fitbit din sectorul dispozitivelor pentru fitness continuă să fie erodată de oferte mai ieftine de la companii chineze precum Huawei sau Xiaomi.    

Înființată în 2007, Fitbit este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe piața de brățări și ceasuri inteligente. În 2018, veniturile Fitbit au atins 1,51 miliarde de dolari, de la 1,65 miliarde de dolari în anul precedent.

În ianuarie 2017, compania a plătit 15 milioane de dolari pentru a prelua drepturile intelectuale ale Vecator Watch, intrând astfel în România.

Fitbit a deschis în București cel mai mare birou de cercetare-dezvoltare din afara Statelor Unite ale Americii.

Americanii au adus, ulterior, peste 12 milioane de lei la capitalul social al subsidiarei din România, care a crescut la 14,2 milioane de lei. Compania are în centrul din România circa 220 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitbit
alphabet
google
preluare
bratari fitness
ceasuri inteligente
smartwatch