Google lansează Alerte SOS, o funcție menită să informeze mai bine în situații de criză

Google lansează Alerte SOS, o funcție menită să informeze mai bine în situații de criză
scris 26 iul 2017

Google a lansat o facilitate dedicată situațiilor de urgență, pentru informarea celor aflați în zone de criză sau care cunosc persoane aflate în pericol.

Numită SOS Alerts, noua funcție face parte din aplicațiile Search și Maps ale celor de la Google și va informa utilizatorii cu privire la diverse incidente sau zone afectate de dezastre naturale.

Pentru această facilitate, Google a colaborat cu o serie întreagă de agenții internaționale, precum Crucea Roșie și altele.

SOS Alerts are două părți componente: informațiile afișate în urma căutărilor și notificările regionale.

Primul flagship Nokia cu Android va fi lansat pe 16 august CITEȘTE ȘI Primul flagship Nokia cu Android va fi lansat pe 16 august

Utilizatorii care vor căuta în Search sau Maps nume de zone în care s-au petrecut evenimente grave vor găsi informații cu privire la situația existentă, hărți, știri relevante și datele de contact ale autorităților și serviciilor de urgență.

În plus, Google Maps va informa utilizatorii și cu privire la situația drumurilor și a traficului în zonele în care s-au petrecut incidente deosebite.

Cea de-a doua componentă, notificările, vizează strict persoanele aflate în regiunile afectate. Acestea vor primi alerte cu informații despre evenimentele din zona respectivă.

SOS Alerts este disponibilă în Google Search pe toate platformele și în aplicațiile Google Maps pentru smartphone.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps