Google lansează Android 9 Pie

Google lansează Android 9 Pie
scris 7 aug 2018

Google a lansat oficial cea mai nouă versiune de Android, anunțând totodată și numele pe care aceasta îl va purta.

Fără să surprindă, Google a ales pentru a noua iterație a sistemului său mobil de operare un nume de desert, mergând de data aceasta pe variantă Plăcintă.

Android 9 Pie, cum era de așteptat, va fi prima oară disponibil pentru telefoanele din seria Pixel, produse chiar de Google. În fapt, utilizatorii acestora pot deja descărca și instala noua versiune.

După dispozitivele din seria Pixel, la rând vor veni telefoanele producătorilor care fac parte din programul Android Beta, care vor avea update-ul disponibil până la finele anului. Din programul Android Beta fac parte producători precum Sony, Xiaomi sau Essential.

Facebook a început testarea secțiunii matrimoniale CITEȘTE ȘI Facebook a început testarea secțiunii matrimoniale

În fine, restul utilizatorilor vor avea de așteptat luni bune până când producătorii vor anunța mai întâi lista de telefoane care vor primi update-ul, după care vor aștepta din nou până ce acesta va fi lansat.

Android 9 Pie nu aduce modificări revoluționare, iar pentru a le face mai atractive pe cele câteva noutăți incluse, Google joacă cartea inteligenței artificiale, cea care pare să fie o bună locomotivă de marketing în lipsa de altceva.

Astfel, noua versiune va folosi algoritmi de învățare mecanică pentru a îmbunătăți pe mai multe căi experiența utilizatorilor și, mai ales, autonomia telefoanelor.

VIDEO Greșeală? Samsung a postat clipul de prezentare al smartphone-ului Galaxy Note 9 și l-a retras ulterior CITEȘTE ȘI VIDEO Greșeală? Samsung a postat clipul de prezentare al smartphone-ului Galaxy Note 9 și l-a retras ulterior

AI-ul va monitoriza comportamentul utilizatorilor și va opri alocarea de resurse pentru aplicațiile rar folosite. Tot AI-ul va contribui și la reglarea automată a luminozități ecranului, luând în calcul aspecte precum poziția geografică sau tipul activității.

Poate cea mai importantă schimbare adusă de Google este renunțarea la clasicele butoane de navigare în favoarea gesturilor copiate de la iPhone X. Operațiuni de bază, precum revenirea la ecranul principal sau trecerea la altă aplicație, vor putea fi acum realizate prin simple swipe-uri în partea de jos a ecranului.

Nu toate funcțiile noi promise de Google sunt disponibile la acest moment. Spre exemplu, Digital Welllbeing, facilitatea care îi arată utilizatorului cât timp și în ce mod folosește smartphone-ul, va fi lansată ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone