Google lansează o aplicație prin care părinții pot controla accesul copiilor la serviciile companiei

Google lansează o aplicație prin care părinții pot controla accesul copiilor la serviciile companiei
scris 16 mar 2017

Google anunță Family Link, o aplicație pe care părinții o pot folosi pentru a controla și limita accesul copiilor la servicii Google, precum YouTube.

Family Link este o nouă aplicație lansată de Google care ca scop creșterea prezenței companiei pe zona de supervizare a accesului online al copiilor. Cu ajutorul acestei aplicații, părinții se pot asigura că odraslele nu accesează conținut nepotrivit și nu stau online mai mult decât este cazul - toate acestea limitate la serviciile Google.

Soluția aleasă de Google funcționează cât se poate de simplu și se poate dovedi în aceeași măsură eficientă: părinții crează un cont Google pentru copii, iar apoi folosesc aplicația Family Link pentru a le supraveghea activitatea și a le stabili drepturile de acces.

Părinții vor putea să stabilească, prin intermediul Family Link, ce aplicații Google au voie copiii să folosească și cât timp pot petrece aceștia în fața ecranului. De asemenea, se poate stabili o limită zilnică de timp, iar părinții pot bloca oricând, de la distanță, accesul copiilor la serviciile Google.

WhatsApp, vulnerabil la un atac care permite accesul la datele personale CITEȘTE ȘI WhatsApp, vulnerabil la un atac care permite accesul la datele personale

Noul serviciu Google funcționează pe orice telefon sau tabletă cu Android Nougat. Pentru a beneficia de un cont Google care să poată fi gestionat prin intermediul aplicației, copiii trebuie să aibă mai puțin de 13 ani.

Cu Family Link, Google împușcă doi iepuri dintr-un foc. Pe lângă o prezență pe o zonă din ce în ce mai importantă și, totodată, sensibilă a pieței - cea a minorilor - Google reușește cu această ocazie să lanseze o formă de acces a propriilor servicii potrivită pentru cei mici, atâta vreme cât controlul este la părinți.

Practic, odată Family Link, conturile Google sunt acum și la dispoziția copiilor, iar compania americană va beneficia din plin de pe urma informațiilor pe care le va cumula, în timp, despre cei mici. Dacă părinții vor considera că acest lucru este normal, e o chestiune de informare și opțiune personală.

Deocamdată, noul serviciu Google este disponibil doar pe Android, doar în Statele Unite și doar pe bază de invitație.

Google lansează o aplicație prin care părinții pot controla accesul copiilor la serviciile companiei

viewscnt
Afla mai multe despre
google
aplicatii