Google lansează primul beta de Android 11

Google lansează primul beta de Android 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2020

Varianta Beta 1 a viitoarei versiuni 11 de Android arată cum sistemul de operare al celor de la Google va fi doar peticit prin unele locuri anul acesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La fel ca în fiecare an, Google va lansa o nouă versiune de Android în această toamnă. Android 11, așa cum o arată prima variantă de teste beta, va fi un upgrade minor, lipsit de noutăți care îmbunătățească semnificativ utilizarea smartphone-ului.

Schimbările pe care la aduce Android 11 încearcă doar să optimizeze anumite aspecte neesențiale ale sistemului de operare. Cele mai importante dintre acestea vizează notificările.

Apple va anunța în curând trecerea Mac-urilor la propriile procesoare CITEȘTE ȘI Apple va anunța în curând trecerea Mac-urilor la propriile procesoare

În primul rând, Google va separa notificările emise de aplicațiile de chat, pentru a le evidenția mai bine și a le face mai ușor de văzut și selectat în noianul de notificări emise de toate aplicațiile instalate.

Notificările aplicațiilor de chat vor fi grupate într-o secțiune individuală, numită Conversations. Aceasta va fi afișată deasupra celorlalte notificări.

Tot la capitolul notificări, Google a creat trei categorii prin care acestea sunt organizate în funcție de prioritate: Silent, Alerts și Priority. Notificările din ultima categorie vor fi afișate cu prioritate și evidențiate astfel încât să fie mai vizibile.

A fost modificat și ecranul de Power, care este afișat la apăsarea butonului de pornire / oprire. Pe lângă funcțiile standard, precum restartarea telefonului, aici vor apărea acum cardurile bancare și biletele de călătorie, precum și funcțiile de smarthome care permit accesul rapid la facilități precum reglarea căldurii sau a luminii.

Noua versiune ascunde și multe alte modificări minore, precum includerea butoanelor de control a muzicii în meniul Quick Settings, o facilitate inspirată de la iOS.

Android 11 beta 1 poate fi fi instalat pe smartphone-urile Pixel, însă operațiunea nu este recomandată utilizatorilor obișnuiți. Pot exista probleme de stabilitate care să afecteze funcționarea normală a telefonului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone