Google lansează unul dintre cele mai importante update-uri pentru Chrome din ultima vreme

Google lansează unul dintre cele mai importante update-uri pentru Chrome din ultima vreme
scris 19 nov 2020

Chrome 87 nu este update-ul obișnuit al browser-ului care domină piața, ci aduce, conform Google, cel mai mare progres de performanță din ultimii ani.

Google promite de luni bune că lucrează la îmbunătățirea performanței browser-ului Chrome, în special la optimizarea consumului de resurse, iar acum, cu sprijinul Microsoft, care folosește platforma Chromium pentru propriul browser, are mijloacele necesare de a îmbunătăți semnificativ mai ales versiunea de Windows.

Prin prisma îmbunătățirilor tehnice, în frunte cu prioritizarea tab-ului activ și reducerea resurselor alocate celorlalte tab-uri, Google spune că a redus de până la 5 ori utilizarea procesorului, ceea ce ar duce la o creștere a autonomiei unui laptop cu o oră și un sfert.

Firefox 83 aduce îmbunătățiri semnificative de performanță și securitate CITEȘTE ȘI Firefox 83 aduce îmbunătățiri semnificative de performanță și securitate

Chrome pornește acum cu 25% mai repede și încarcă paginile cu 7% mai rapid, ambele cu un consum mai mic de energie și memorie de până acum - spune Google fără a oferi cifre și în acest sens.

Îmbunătățită a fost și versiunea pentru Android, care ar trebui să încarce aproape instant site-urile când se folosesc comenzile Back și Forward, ce încarcă pagini deja vizitate, care există în cache.

Nu doar pe partea tehnică s-a lucrat, ci și la setul de facilități. Există acum o funcție de căutare a tab-urilor, care ajută la localizarea unui anumit site deschis în browser atunci sunt foarte multe tab-uri active.

O noutate interesantă și originală totodată este ceea ce Google numește Chrome Actions - comenzi simple în bara de adrese pentru diverse funcții ale browser-ului. Spre exemplu, în loc să caute funcția de ștergere a istoricului în setările browser-ului, utilizatorul poate scrie “delete history” în bara de adrese și da enter.

Update-urile de Chrome se fac automat, însă pot fi și forțate manual să se instaleze mai repede de la Help - About.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
web
browser