Google lansează YouTube Music în 10 țări europene

Google lansează YouTube Music în 10 țări europene
scris 19 iun 2018

Google extinde disponibilitatea serviciului YouTube Music, acesta ajungând în 12 noi țări, dintre care 10 țări europene.

Țările în care YouTube Music tocmai a devenit disponibil sunt Austria, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Norvegia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Canada și Rusia.

YouTube Music a fost anunțat oficial în urmă cu o lună și înlocuiește fostul serviciu de streaming muzical al celor de la Google, Play Music. Noul serviciu preia majoritatea funcțiilor lui Play Music și adaugă brandul YouTube în speranța că va avea mai multă tracțiune la utilizatori.

Disponibil atât ca aplicație mobilă, cât și într-o interfață nouă pe desktop, YouTube Music pune accent pe funcția de descoperire care prezintă chiar în ecranul principal recomandări bazate pe istoricul și coordonatele geografice ale utilizatorilor.

Organizația Mondială a Sănătății recunoaște dependența de jocuri ca fiind o afecțiune reală CITEȘTE ȘI Organizația Mondială a Sănătății recunoaște dependența de jocuri ca fiind o afecțiune reală

De asemenea, Google se laudă cu o funcție de căutare superioară concurenței, care folosește inteligența artificială pentru a înțelege mai bine cătările și a returna rezultate mai relevante.

La fel ca Spotify, YouTube Music este disponibil în două variante: gratuită și contracost. Varianta gratuită afișează reclame, în vreme ce versiunea contracost oferă facilități suplimentare, precum ascultarea în fundal și download-ul melodiilor.

Când este lansat într-o țară nouă, YouTube Music devine automat activ celor care foloseau Play Music. Asta înseamnă că în România, când va fi lansat, YouTube Music ar putea costa 5 euro pe lună, cât costa și Play Music.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube
streaming
muzica