Google repară o nouă gaură de securitate din Chrome

Google repară o nouă gaură de securitate din Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iul 2022

O vulnerabilitate de severitate maximă a browser-ului Chrome pentru Windows este vizată de un update lansat de urgență de gigantul american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google anunță lansarea unui patch de securitate pentru versiunea de Windows a browser-ului Chrome, al cărui unic scop este repararea unei vulnerabilități 0-day.

Problemele de securitate pentru care experții folosesc această etichetă indică vulnerabilități proaspăt descoperite, despre care se știe că au fost deja folosite în diverse atacuri. Sunt, simplu spus, găuri de securitate despre care experții și companiile interesate află în urma hackerilor.

Facebook a început să testeze suportul pentru NFT-uri CITEȘTE ȘI Facebook a început să testeze suportul pentru NFT-uri

Google încă nu a oferit detalii despre această nouă problemă de securitate și nu este clar dacă încearcă să păstreze secretul din motive de imagine sau o face doar până când update-ul ajunge la cât mai mulți oameni, pentru a nu da idei și altor hackeri între timp.

Cert este că Google, la fel ca și Apple, a avut o perioadă foarte încărcată până acum, în acest an, din pricina problemelor de securitate. Este, deja, a treia gaură de securitate 0-day identificată și reparată doar în cazul browser-ului Chrome.

Printre cele patru se numără o vulnerabilitate despre care se știa că era exploatată de hackerii susținuți de Coreea de Nord. Această problemă a fost rezolvată printr-un patch lansat în februarie. Au urmat, apoi, alte două găuri de securitate 0-day în martie și aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
securitate
chrome