Google și Twitter răspund acuzațiilor lui May de complicitate la terorism

Google și Twitter răspund acuzațiilor lui May de complicitate la terorism
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iun 2017

Giganții în domeniul social media Google și Twitter i-au răspuns premierului britanic Theresa May, care a acuzat companiile în domeniul Internetului că sunt complice la atacuri teroriste prin faptul că oferă opiniilor extremiste ”spațiul sigur de care au nevoie pentru a se reproduce”, relatează The Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanți ai celor două companii au emis comunicate, duminică, în care subliniază că lucrează la îmbunătățirea tehnologiei în vederea identificării și eliminării conținuturilor neadecvate, inclusiv postări și fișiere care au legătură cu terorismul, scrie News.ro.

”Continuăm să extindem utilizarea tehnologiei în cadrul unei abordări sistematice în vederea eliminării acestui tip de conținut”, a declarat însărcinatul cu politica publică a Twitter în Marea Britanie Nick Pickles.

VIDEO Adobe a lansat o aplicație gratuită care transformă un document imprimat într-un document PDF ce poate fi modificat CITEȘTE ȘI VIDEO Adobe a lansat o aplicație gratuită care transformă un document imprimat într-un document PDF ce poate fi modificat

”Suntem hotărâți să lucrăm în parteneriat cu Guvernul și ONG-urile în abordarea acestor pobleme provocatoare și complexe și împărtășim angajamentul Guvernului ca teroriștii să nu se exprime online”, a declarat Google.

Poliția din Londra nu a spus ce rol - dacă a existat vreunul - au avut rețele de socializare sau informații de pe Internet în atentatul de sâmbătă noaptea din capitala britanică, soldat cu șapte morți și aproape 50 de răniți.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
twiter