Google testează un sistem de plată cu smartphone-ul care nu presupune scoaterea acestuia din buzunar

Google testează un sistem de plată cu smartphone-ul care nu presupune scoaterea acestuia din buzunar
scris 3 mar 2016

Cea mai nouă găselniță a celor de la Google, în încercarea de a-și impune propriul sistem de plăți, Android Pay, este plata cu telefonul fără a pune mâna pe telefon. Și se numește, sugestiv, chiar Hands Free.

Google, Apple și Samsung dețin fiecare câte un sistem de plăți cu telefonul și fiecare încearcă să atragă de partea lor cât mai mulți parteneri, de la marile firme de carduri, la producătorii de POS-uri. Cele trei companii sunt conștiente că de suportul operatorilor de plăți depinde succesul sistemului propriu și că dacă au acest suport, atragerea utilizatorilor va veni (aproape) de la sine.

În acest sens, Google experimentează în prezent o tehnologie care simplifică și mai mult procesul de plată. Nu doar că se numește Hands Free, dar aceasta este și cea mai bună descriere. Este un sistem de plată cu telefonul, dar care nu implică folosirea acestuia de către posesor.

Ajuns la punctul de plată, POS-ul va depista telefonul prin intermediul senzorilor din dotare. În acest fel, utilizatorul nu mai trebuie să scoată telefonul din buzunar sau geantă, prezența sa fizică fiind deja confirmată. Mai trebuie doar să-i spună casierului că va plăti cu Android Pay și să-și confirme identitatea, rostind inițialele numelor.

De partea cealaltă, POS-ul, în momentul în care va depista telefonul, îi va afișa casierului și poza din profilul contului Google al clientului respectiv. În acest fel, casierul va putea să confirme identitatea cumpărătorului. Ce nu este clar aici este cum se va proceda în cazul în care soția a ieșit la cumpărături cu cardul soțului și pe ecranul POS-ul apare poza de profil a acestuia - dacă plata va fi autorizată sau nu.

Problema pentru Google, ca și până acum, va fi convingerea producătorilor de POS-uri. Și nu doar pentru Google, același lucru este valabil și pentru ceilalți dezvoltatori de sisteme de plată cu telefonul, precum Apple și Samsung.

Deocamdată sistemul de plată Hands Free al celor de la Google se află într-un program pilot, testat într-o regiune limitată de San Francisco.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google pay
android
plati
smartphone