Autoritățile germane anchetează dacă Facebook încalcă legea privind protecția datelor cu caracter personal

Autoritățile germane anchetează dacă Facebook încalcă legea privind protecția datelor cu caracter personal
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mar 2016

Autoritățile antitrust din Germania au lansat o investigație împotriva Facebook, operatorul celei mai mari rețele de socializare din lume fiind suspectat că se folosește de poziția dominantă pentru a încălca legile privind protecția datelor cu caracter personal, scrie MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Trebuie clarificat dacă utilizatorii sunt informați în mod adecvat cu privire la natura și volumul informațiilor colectate de Facebook", a declarat miercuri Andreas Mundt, președintele Biroului Federal al Cartelurilor.

Potrivit oficialului, Facebook ar putea să abuzeze de "o posibilă poziție dominantă" de pe piața germană pentru a forța utilizatorii să își dea consimțământul în vederea colectării unei "vaste cantități de date personale din diferite surse".

Ancheta vizează atât Facebook Inc., cât și subsidiarele companiei din Irlanda și Germania.

8,4 milioane de români au cont pe rețeaua de socializare Facebook CITEȘTE ȘI 8,4 milioane de români au cont pe rețeaua de socializare Facebook

"Suntem încrezători că respectăm legile și vom colabora cu Biroul Federal al Cartelurilor pentru a răspunde tuturor întrebărilor", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Investigația autorităților antitrust are loc în contextul unor planuri recente ale Comisiei Europene de a adopta noi reguli privind concurența la nivelul companiilor al căror model de afaceri se bazează pe strângerea de date cu caracter personal.   

Comisia este îngrijorată că marile companii de internet, precum Google și Facebook, colectează cantități uriașe de date care ar putea să le ofere un avantaj ilegal în fața competitorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
autoritati antitrust
facebook
abuz pozitie dominanta
protectia datelor