Google va bloca clipurile video care pornesc singure în browser-ul Chrome

Google va bloca clipurile video care pornesc singure în browser-ul Chrome
scris 18 sep 2017

Google a anunțat că browser-ul Chrome va bloca în mod implicit clipurile video care pornesc de la sine, cu unele excepții.

Două dintre cele mai agresive tactici adoptate de multe site-uri la ora actuală, clipurile video și sunetele care pornesc singure, vor fi limitate de Google pe parcursul următoarelor versiuni ale browser-ului Chrome.

În primul rând, redarea automată a clipurilor video va fi blocată în mod implicit. Și aici există două reguli importante pentru publisheri. Autoplay-ul va fi permis atunci când utilizatorul și-a exprimat expres interesul pentru un anumit site, dar doar dacă clipul respectiv nu are sunet.

Cu alte cuvinte, niciun clip cu sunet nu va mai putea porni automat în viitoarele versiuni de Chrome.

Cât plătește Apple pentru componentele folosite de iPhone X CITEȘTE ȘI Cât plătește Apple pentru componentele folosite de iPhone X

Chrome va analiza însă comportamentul utilizatorului pentru a înțelege când acesta chiar dorește ca un clip să fie redat automat. Spre exemplu, autoplay-ul va fi permis dacă utilizatorul vizionează în mod frecvent conținut video pe un anumit site ori dacă site-ul respectiv a fost adăugat în lista de bookmark-uri.

De asemenea, Google Chrome va include o opțiune prin care utilizatorul va putea bloca un site să redea sunete. În prezent, există posibilitatea opririi temporar a sunetul unui tab, însă opțiunea pregătită de Google va fi permanentă. Un site blocat, nu va mai reda sunete până când nu va fi deblocat de utilizator.

Opțiunea de blocare permanentă a sunetului va fi lansată în luna octombrie, iar limitarea clipurilor video care pornesc automat va intra în vigoare din ianuarie 2018, când va fi lansată versiunea 64 de Google Chrome.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome