Google va contoriza spațiul ocupat de backup-urile WhatsApp

Google va contoriza spațiul ocupat de backup-urile WhatsApp
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 nov 2023

În curând, cei care folosesc WhatsApp pe un smartphone cu Android și au activată opțiunea de backup, vor trebui să fie atenți la cât spațiu ocupă acesta pe serverele Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat că, din decembrie, va contoriza și backup-urile făcute pentru WhatsApp, care vor trebui să se încadreze în spațiul de stocare disponibil pe serverele companiei.

Backup-ul datelor de la WhatsApp se face, în cazul smartphone-urilor cu Android, prin intermediul contului Google, pe Google Drive.

CITEȘTE ȘI Meta lansează Voice Chat, un nou tip de apeluri pentru grupurile mari de pe WhatsApp

Din 2018 până acum, backup-urile de WhatsApp nu erau contorizate, însă, din decembrie, acestea vor trebui să se încadreze în spațiul alocat fiecărui utilizator. În cazul conturilor gratuite, acest spațiu este de 15GB.

Schimbarea va fi implementată în decembrie pentru cei care folosesc WhatsApp Beta și undeva în prima jumătate a anului viitor pentru restul utilizatorilor.

În cazul în care backup-ul WhatsApp contribuie la depășirea spațiului de stocare alocat de Google, utilizatorii au două variante: să renunțe să mai facă backup la WhatsApp sau să plătească Google pentru extinderea spațiului disponibil.

Cu peste două miliarde de utilizatori WhatsApp, Google speră, probabil, că această mutare va crește numărul celor care contractează un plan de stocare în cloud plătit.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
backup
whatsapp
smartphone android