Google va elimina facilitățile de stocare gratuită din Photos și alte servicii pentru a forța utilizatorii să plătească

Google va elimina facilitățile de stocare gratuită din Photos și alte servicii pentru a forța utilizatorii să plătească
scris 12 nov 2020

Salvarea gratuită a fotografiilor în Google Photos sau a documentelor în Google Drive vor fi, în curând, istorie, gigantul american urmând să contorizeze absolut fiecare fișier urcat de utilizatori.

Google va elimina stocarea gratuită a fotografiilor în Google Photos, după 5 ani de la lansarea acestei facilități, care va mai fi disponibile doar până la 1 iunie 2021.

Același lucru se va întâmpla și în cazul Google Drive. Documentele în format nativ, care nu erau până acum contorizate, vor fi calculate alături de celelalte tipuri de fișiere.

INFOGRAFIC Câte zile de muncă valorează un iPhone 12 Pro în România CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Câte zile de muncă valorează un iPhone 12 Pro în România

Ambele tipuri de conținut - multimedia și office - vor fi contorizate la comun, în cei 15GB pe care Google îi alocă conturilor de utilizator pentru toate serviciile, inclusiv Gmail.

O singură excepție va mai exista în cazul Google Photos - fotografiile salvate nu vor fi contorizate pentru deținătorii smartphone-urilor Pixel, produse și vândute de Google.

Google își justifică decizia spunând că nu face decât să adopte aceeași politică folosită de majoritatea companiilor online și că, oricum, oferă mai mult spațiu decât alte servicii, precum iCloud al celor de la Apple care vine cu doar 5GB.

Compania americană încearcă astfel să-și forțeze utilizatori să plătească abonament Google One pentru spațiu suplimentar de stocare. Prețurile pentru Google One încep de la 10 de lei pe lună pentru 100GB, dar pot ajunge la 50 de lei pe lună pentru 2TB.

Pe de altă parte, utilizatorii vor considera că este o decizie nedreaptă, deoarece gratuitatea serviciilor Google făcea parte din înțelegerea nescrisă prin care gigantul american dobândea acces la datele personale ale utilizatorilor săi. Acum, Google vrea și datele și banii miliardelor sale de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
photos
drive
one
stocare