Google va include în dispozitivele cu Android vândute în Europa posibilitatea alegerii motorului de căutare

Google va include în dispozitivele cu Android vândute în Europa posibilitatea alegerii motorului de căutare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 aug 2019

Gigantul american transformă dispoziția Comisiei Europene de anul trecut privind opțiunile de căutare din Android într-o licitație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De anul viitor, smartphone-urile și tabletele cu Android comercializate în Europa vor include în procesul inițial de configurare o fereastră în care utilizatorul va putea să-și aleagă motorul de căutare preferat.

Opțiunea va putea fi modificată și ulterior, nefiind legată exclusiv de configurarea inițială a unui dispozitiv nou.

Motorul ales în acest fel va funcționa atât în browser-ul Chrome, dacă este instalat, cât și pe widgetul de căutare configurat în mod implicit pe ecranul principal.

Google întrerupe ascultarea înregistrărilor făcute de Google Assistant - temporar CITEȘTE ȘI Google întrerupe ascultarea înregistrărilor făcute de Google Assistant - temporar

Pe lângă Google, vor exista alte trei motoare de căutare între care utilizatorul poate alege. Însă, companiile interesate să apară în acest ecran, vor trebui să plătească. Google va organiza o licitație în urma căreia vor fi selectate cele mai bune trei oferte.

Compania americană nu spune de la ce sumă va pleca licitația, însă precizează că nu va face publice sumele licitate și nici numărul companiilor care vor participa la licitație.

Data limită de prezentare a licitațiilor este 13 septembrie 2019. Pe 31 octombrie 2019 Google va confirma câștigătorii licitației pentru fiecare țară din Uniunea Europeană.

Decizia Google vine ca urmare a amenzii de 5 miliarde de dolari primite anul trecut, după ce Comisia Europeană a stabilit că browser-ul Chrome și motorul de căutare Google sunt “legate” ilegal de sistemul de operare Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google cautare
android
ue