Apple suspendă ascultarea înregistrărilor făcute de Siri

Apple suspendă ascultarea înregistrărilor făcute de Siri
scris 2 aug 2019

Producătorul iPhone-ului anunță că va întrerupe procesul în urma căruia înregistrările audio făcute de asistentul său digital sunt ascultate de angajații unor companii partenere.

La doar câteva ore după ce Google, aflat sub investigație în Germania pentru felul în care gestionează înregistrările realizate de Google Assistant, a anunțat că suspendă acest proces, Apple face un anunț similar.

Spre deosebire de Google, care a anunțat că va întrerupe procesul în cadrul Uniunii Europene pe o durată de cel puțin trei luni, Apple nu specifică pentru câtă vreme va fi valabilă întreruperea. În schimb, în cazul Apple întreruperea se va face la nivel global, nu doar în Europa.

În comunicatul oficial, Apple spune că întrerupe procesul pe care-l numește de “clasificare”, pentru a-l evalua și a vedea dacă trebuie să aducă unele modificări în felul în care acesta funcționează.

Google întrerupe ascultarea înregistrărilor făcute de Google Assistant - temporar CITEȘTE ȘI Google întrerupe ascultarea înregistrărilor făcute de Google Assistant - temporar

De asemenea, Apple va lansa un update software prin care va introduce o opțiune prin care utilizatorii pot alege dacă vor sau nu să participe la “clasificare”.

După, Amazon și Google, Apple a fost a treia companie despre care s-a aflat că trimite înregistrările audio făcute de Siri către companii partenere, unde sunt ascultate și transcrise.

Angajatul unuia din partenerii Apple a descris cu lux de amănunte cum înregistrările pe care trebuie să le asculte includ informații confidențiale și gravitează uneori în jurul unor situații intime în care sunt implicați utilizatorii.

Deși Apple susține că informațiile sunt anonimizate și că nu se poate face legătura între înregistrare și utilizator, angajații companiilor cu care lucrează Apple spun că aud, spre exemplu, detalii financiare prin care identificarea utilizatorului ar fi chiar ușor de făcut.

Apple susține și că doar în jur 1% din înregistrări ajung la terți pentru “clasificare”, însă nu menționează nimic despre acest proces în propriile politici.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
siri