Google va investi 13 miliarde de dolari în centre de date și birouri

Google va investi 13 miliarde de dolari în centre de date și birouri
scris 14 feb 2019

Google a anunțat că va investi 13 miliarde de dolari doar anul acesta în dezvoltarea infrastructurii de servere și birouri din Statele Unite.

Investiția reprezintă o creștere importantă de la cele 9 miliarde de dolari cheltuite în aceleași direcții anul trecut.

Cea mai mare parte a investiției va merge către state precum Nebraska, Nevada, Ohio, Texas, Oklahoma, South Carolina și Virginia, acolo unde Google va construi centre noi de date sau le va extinde pe cele existente.

În Nevada, Nebraska, Ohio și Texas vor fi construite centre noi de date, în vreme ce centrele de date din Oklahoma, Carolina de Sud și Virginia vor fi extinse.

Google este investigată în India pentru că ar fi abuzat de sistemul Android pentru a bloca accesul aplicațiilor rivale CITEȘTE ȘI Google este investigată în India pentru că ar fi abuzat de sistemul Android pentru a bloca accesul aplicațiilor rivale

O altă parte a banilor va fi alocată pentru extinderea birourilor pe care Google le deține în Seattle, Chicago New York și California.

Google încearcă astfel să câștige o cotă cât mai mare pe piața serviciilor cloud, acolo unde concurează cu companii precum Amazon și Microsoft.

Șeful Google, Sundar Pichai, a declarat că astfel vor fi angajați zeci de mii de oameni în centrele de date și vor fi create peste 10.000 de locuri de muncă în construcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
centre de date
servere
investitii