Google va lansa o funcție de depistare a accidentelor pentru smartphone-uri

Google va lansa o funcție de depistare a accidentelor pentru smartphone-uri
scris 1 oct 2019

Smartphone-urile Google din seria Pixel vor include în curând o aplicație care ar putea apela automat serviciile de urgență dacă sunt indicii că s-ar fi produs un accident.

Google lucrează la o aplicație, numită "Personal Safety", menită să ajute utilizatorii aflați în pericol și să-i pună pe aceștia în contact cu serviciile de urgență și apropiații.

Aplicația ar trebui să identifice automat când se produce un accident. Senzorii telefonului pot identifica o oprire bruscă, iar zgomotul captat de microfon ar fi un alt indiciu care ar putea sugera o eventuală problemă.

În cazul în care este identificat un accident, aplicația va declanșa alarma telefonului pe care o va emite la volum maxim. În același timp, asistentul digital va întreba utilizatorul dacă are nevoie de ajutor.

Smartphone-urile noi cu Android vor fi livrate cu YouTube Music CITEȘTE ȘI Smartphone-urile noi cu Android vor fi livrate cu YouTube Music

Smartphone-ul va afișa un meniu în care utilizatorul, dacă poate, va indica tipul urgenței alegând între Medical, Incendiu și Poliție.

Dacă utilizatorul nu răspunde într-un timp scurt, atunci telefonul va apela automat serviciile de urgență și va trimite, tot automat, coordonatele geografice.

Aplicația “Personal Safety” ar urma să fie disponibilă pentru început pe telefoanele din seria Pixel vândute în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
pixel
siguranta
urgenta