Google vrea să lanseze un serviciu de livrări cu drone în 2017

Google vrea să lanseze un serviciu de livrări cu drone în 2017

Sursa: Google

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 nov 2015

Google vrea să lanseze un serviciu de livrare de produse cu ajutorul dronelor în 2017, teste în acest sens fiind efectuate încă de acum trei ani, potrivit unui anunț al companiei, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul a fost făcut de David Vos, lider de proiect pentru serviciul de livrări, care nu a precizat ce tipuri de drone vor fi folosite și nici pentru ce categorii de produse se va apela la această variantă de transport. Totuși, Google spune că dronele pe care le va folosi sunt mai asemănătoare cu mașinile fără șofer, decât cu aeronavele în miniatură folosite de oameni pentru distracție.

Google a început efectuarea testelor pentru livrările cu drone încă din 2012, dar inițial proiectul nu a fost prezentat publicului, primele informatii fiind oferite abia în vara lui 2014. Compania a precizat că această metodă de transport presupune costuri mai reduse, fiind totodată o variantă bună pentru livrările în locurile izolate.

Cea mai mare provocare pe care o întâmpină această nouă variantă de livrări este legislația, existând totodată o serie de aspecte tehnice care trebuie îmbunătățite. Autoritățile americane ar putea finaliza anul viitor legile aplicabile dronelor utilizate în scopuri comerciale, potrivit presei internaționale.

Google nu este singura companie care vrea să folosească dronele în acest scop. Amazon, Alibaba, dar și alți retaileri testează deja această metodă de livrare a produselor.

viewscnt
Afla mai multe despre
drone
google
livrari
transport