Guvernul Israelului va renunța la un acord cu Microsoft pentru licențe software

Guvernul Israelului va renunța la un acord cu Microsoft pentru licențe software
scris 22 aug 2018

Guvernul israelian nu va reînnoi un contract cu Microsoft pentru licențe software, care va expira la sfârșitul acestui an, din cauza unor schimbări ale termenilor acestuia care ar dubla prețul, transmite Reuters.

Potrivit acordului actual cu Microsoft, Israelul plătește peste 100 de milioane de șekeli (27 milioane dolari) pe an pentru achiziția softului Office pentru desktop, Windows și de server, pentru birourile ministerelor și guvernului, scrie News.ro.

Ministerul de Finanțe a anunțat că Microsoft încearcă să treacă de la sistemul de licențiere, prin care statul deține software-ul și îl poate folosi așa cum dorește, la un sistem de abonament, similar cu o închiriere.

ASF s-a sesizat pentru investigarea unor informații legate de Digi ale lui Vâlcov. Acesta pune la îndoială investițiile fondurilor de pensii într-o companie asupra căreia a ridicat întrebări UPDATE Precizările Digi CITEȘTE ȘI ASF s-a sesizat pentru investigarea unor informații legate de Digi ale lui Vâlcov. Acesta pune la îndoială investițiile fondurilor de pensii într-o companie asupra căreia a ridicat întrebări UPDATE Precizările Digi

Schimbarea, care include transferarea datelor în sistem cloud, nu corespunde nevoilor guvernului. Statul israelian a negociat cu reprezentanți ai Miscrosoft timp de un an, fără să ajungă la un rezultat.

Reprezentanții Microsoft din Israel au refuzat să comenteze.

Israelul intenționează să păstreze actuala structură de licență deținută de ministere, care poate fi utilizată fără alte plăți.

”Acest fapt va încuraja ministerele să își reexamineze nevoia de a utiliza tehnologia Microsoft sau de a trece la alte soluții tehnologice”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanțe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
microsoft
licente
soft