Guvernul vrea să mute reglementarea domeniilor de internet .ro către ICI

Guvernul vrea să mute reglementarea domeniilor de internet .ro către ICI
scris 17 dec 2020

​​Institutul național de Cercetare în Informatică (ICI), institut care administrează în prezent domeniile de internet .ro, o resursă limitată a statului, se va ocupa nu doar de închirierea domeniilor de internet .ro, ci și de reglementarea acestui sector, prin ordin al secretarului general al Guvernului, potrivit unui proiect aflat joi pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

ICI ar prelua aceste atribuții de la Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Mutarea ar putea crea probleme legale, avertizează experți în servicii de e-guvernare, deoarece ICI ar deveni și arbitru și jucător în zona domeniilor de internet .ro, scrie Hotnews.ro.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Guvernul condus de Ludovic Orban are joi pe ordinea de zi un proiect de hotarâre de guvern de reorganizare a institutului Național de Cercetare în Informatică (ICI) prin fuziune prin absorbție cu Institutul Național de Studii și Cercetări pentru Comunicații - I.N.S.C.C. București.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
ici
.ro