Hackeri chinezi au accesat contul de e-mail al ambasadorului SUA la Beijing

Hackeri chinezi au accesat contul de e-mail al ambasadorului SUA la Beijing
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Hackeri având legături cu Beijingul au accesat contul de e-mail al ambasadorului SUA în China, Nicholas Burns, într-o operațiune de spionaj concepută pentru a compromite cel puțin câteva sute de mii de adrese de e-mail individuale ale angajaților guvernului Statelor Unite, a relatat cotidianul american Wall Street Journal (WSJ), citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul acestei operațiuni de spionaj cibernetic, dezvăluită anterior în această lună de Microsoft, o altă țintă a fost Daniel Kritenbrink, asistent pentru Asia de Est al secretarului de stat american Antony Blinken, conform unor surse apropiate acestui dosar, scrie Agerpres.

FOTO Curtea de Apel din Napoli a dispus predarea lui Darius Vâlcov autorităților României CITEȘTE ȘI FOTO Curtea de Apel din Napoli a dispus predarea lui Darius Vâlcov autorităților României

Întrebat în legătură cu ''spargerea'' conturilor de e-mail ale celor doi diplomați, Departamentul de Stat american s-a rezumat la a declara doar că este în desfășurare o anchetă privind o operațiune de spionaj.

Înaintea publicării acestor informații de WSJ, Kritenbrink a fost întrebat în timpul unei audieri în Congresul SUA dacă poate exclude că adresele de e-mail ale sale sau ale personalului său au fost ținta acțiunilor de spionaj semnalate de Microsoft.

''Nu pot face comentarii despre o investigație care este în desfășurare, efectuată de FBI, dar nu, nu exclud'' această posibilitate, a răspuns Daniel Kritenbrink.

Beijingul a reacționat la scurt timp. ''China se opune ferm atacurilor și furturilor cibernetice în toate formele și le combate. Această poziție este clară și consecventă'', a declarat Liu Pengyu, purtător de cuvânt al ambasadei Chinei la Washington, într-un răspuns la o solicitare din partea Reuters.

We As Web continuă extinderea europeană și recrutează de la AROBS CITEȘTE ȘI We As Web continuă extinderea europeană și recrutează de la AROBS

''Identificarea sursei atacurilor cibernetice este o chestiune tehnică complexă. Sperăm că părțile vizate vor adopta o atitudine responsabilă și profesionistă și nu vor face speculații și acuzații neîntemeiate'', a adăugat reprezentantul Chinei.

Săptămâna trecută, grupul Microsoft a anunțat că hackeri chinezi încercaseră să acceseze e-mail-uri ale unor agenții guvernamentale ale SUA și ale altor clienți.

Adam Hodge, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, a spus că o intruziune în sistemul de securitate cloud al Microsoft a afectat ''sisteme neclasificate'', fără a oferi alte detalii.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
sua
e-mail