Microsoft și Activision Blizzard au convenit să prelungească termenul limită pentru acordul lor de fuziune

Microsoft și Activision Blizzard au convenit să prelungească termenul limită pentru acordul lor de fuziune
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2023

Microsoft și Activision Blizzard au convenit să prelungească termenul limită pentru acordul lor de fuziune, până pe 18 octombrie, a anunțat Activision într-un comunicat citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii au convenit inițial să finalizeze tranzacția până pe 18 iulie, dar respingerea acesteia de către autoritățile de reglementare din SUA și Regatul Unit a amânat preluarea, scrie News.ro.

Threads primește primul update important CITEȘTE ȘI Threads primește primul update important

Dacă Microsoft nu ar fi prelungit termenul limită pentru tranzacție, compania ar fi putut fi într-o criză, pentru plata unei taxe de renunțare de 3 miliarde de dolari către Activision Blizzard.

Prin extinderea perioadei pentru care companiile își pot finaliza tranzacția, Microsoft și Activision își acordă mai mult timp pentru a răspunde preocupărilor autorităților de reglementare și pentru a obține aprobarea acestora.

Un nou acord între Microsoft și Activision, încheiat pe 18 iulie, include o prevedere pentru a mări taxa de reziliere, cu creșteri în anumite perioade, dacă fuziunea nu este agreată până la noul termen limită.

Până pe 29 august, taxa de despărțire va crește la 3,5 miliarde de dolari dacă tranzacția este reziliată de părți, în timp ce, până pe 15 septembrie, taxa de despărțire va crește la 4,5 miliarde de dolari.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie este dispusă să negocieze

Prelungirea a fost făcută în timp ce Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie a amânat revizuirea acordului până pe 29 august.

Microsoft și Activision își acordă acum suficient timp pentru ca evaluarea CMA să fie finalizată.

Twitter va avea o funcție specială pentru publicarea articolelor CITEȘTE ȘI Twitter va avea o funcție specială pentru publicarea articolelor

CMA a blocat inițial tranzacția în luna mai, invocând îngrijorări cu privire la riscurile la adresa concurenței pe piața în curs de dezvoltare a jocurilor în cloud.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie și-a schimbat direcția și a suspendat toate litigiile după ce încercarea Comisiei Federale pentru Comerț din SUA de a bloca acordul a eșuat în instanță.

CMA a spus că ”este gata să ia în considerare orice propunere din partea Microsoft de restructurare a tranzacției” într-un mod care să satisfacă preocupările autorității de reglementare.

Autoritatea de reglementare va trebui acum să deschidă o nouă revizuire a acordului, pe baza activității sale anterioare.

În timp ce acest lucru ar putea dura în mod obișnuit câteva luni, instituția încearcă să accelereze procesul pentru a-și respecta propriul termen limită de 29 august.

CMA va permite Microsoft să prezinte un acord restructurat.

Când Uniunea Europeană a dat undă verde pentru preluare, s-a bazat pe unele concesii ale Microsoft, care au inclus licențe fără drepturi de autor pentru platformele de jocuri în cloud pentru a difuza jocuri Activision.

Microsoft a oferit concesii similare CMA, dar remediile au fost respinse, deoarece autoritatea de reglementare a susținut că sunt greu de aplicat și nu ar răspunde preocupărilor legate de concentrarea puterii în spațiul jocurilor în cloud.

Microsoft va trebui să vină cu un nou pachet de măsuri dincolo de oferta sa anterioară pentru a atenua preocupările CMA.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume au fost îngrijorate de natura tranzacției din cauza temerilor că ar putea limita distribuția Call of Duty.

Sony și alte companii din industrie și-au exprimat îngrijorarea că Microsoft ar fi putut ține Call of Duty în afara platformei sale PlayStation sau ar fi putut reduce calitatea jocului pe platformele concurente.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
activision blizzard