Hackeri de elită au încercat să acceseze rețeaua informatică a Organizației Mondiale a Sănătății, pe fondul epidemiei de coronavirus

Hackeri de elită au încercat să acceseze rețeaua informatică a Organizației Mondiale a Sănătății, pe fondul epidemiei de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2020

Hackeri de elită au încercat să acceseze rețeaua informatică a Organizației Mondiale a Sănătății, la începutul lunii martie, pe fondul unei creșteri de peste două ori a tacurilor cibernetice de la declanșarea epidemiei de coronavirus, au declarat surse apropiate situației, citate de Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Directorul pentru securitate cibernetică al OMS, Flavio Aggio, a spus că nu se cunoaște identitatea hackerilor, dar că efortul lor nu a reușit, scrie News.ro.

Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: tehnologii care scriu viitorul

Aggio a avertizat că tentativele de hacking împotriva agenției și a partenerilor acesteia au crescut în contextul eforturilor  de combatere a extinderii coronavirusului care a ucis peste 15.000 de oameni la nivel mondial.

Tentativa de atac de la OMS a fost comunicată Reuters de către Alexander Urbelis, un expert în securitate cibernetică și avocat la Blackstone Law Group din New York, care urmărește activitățile suspecte de înregistrare a domeniilor pe internet.

Urbelis a declarat că a observat activitatea suspectă în jurul datei de 13 martie, când un grup de hackeri pe care îl urmărea a activat un site malițios care imita sistemul intern de email al OMS.

Am realizat destul de rapid că este un atac în direct împotriva OMS, pe fondul pandemiei”, a explicat acesta.

Urbelis a mai spus că nu știe cine este răspunzător de atac, dar alte două surse au arătat că suspectează un grup avansat de hackeri cunoscut drept DarkHotel, care efectuează operațiuni de spionaj cibernetic cel puțin din 2007.

Mesajele trimise la adrese de email ale hackerilor nu au primit răspuns.

Informațiile oferite de Urbelis au fost confirmate de directorul pentru securitate cibernetică a OMS, Flavio Aggio.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
atacuri cibernetice
oms