Hackerii au obținut datele personale ale celebrităților care au cont pe Instagram

Hackerii au obținut datele personale ale celebrităților care au cont pe Instagram
scris 31 aug 2017

Instagram este, din nou, ținta hackerilor, care au vizat conturile mai multor profiluri extrem de populare ale rețelei sociale.

Hackerii au exploatat un bug care le-a permis să acceseze anumite date personale ale celebrităților. Mai precis, aceștia au intrat în posesia adresei de mail și a numărului personal de mail al mai multor personalități.

Bug-ul cu pricina a fost descoperit în API-ul (Application Programming Interface) Instagram. Acesta este folosit pentru a permite aplicațiilor terțe să apeleze unele din funcțiile serviciului.

Reprezentanții Instagram nu au dat nu au dat nume, ci s-au limitat la a spune că au fost vizate mai multe conturi verificate, cu un număr foarte mare de urmăritori.

YouTube are un nou design, un nou logo și noi facilități CITEȘTE ȘI YouTube are un nou design, un nou logo și noi facilități

Anunțul celor de la Instagram vine la doar două zile după ce în presă au apărut informații conform cărora conturile de Instagram ale Selenei Gomez și al lui Justin Bieber au fost vizate de hackeri, fiind ușor de presupus că cele două evenimente nu sunt lipsite de legătură.

Interesant este că hackeri nu au reușit să câștige controlul complet asupra conturilor, ci doar să acceseze datele despre adresele de mail și numerele de telefon. Oficialii Instagram dau asigurări că alte date, inclusiv parolele, nu au ajuns în posesia hackerilor.

Bug-ul a fost deja reparat de Instagram, care derulează acum o investigație pentru a afla cum a fost posibil mai precis acest atac.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
facebook