Hackerii au scos la vânzare numerele de contact ale celebrităților obținute de pe Instagram

Hackerii au scos la vânzare numerele de contact ale celebrităților obținute de pe Instagram
scris 4 sep 2017

Hackerii care au accesat conturile de Instagram ale celebrităților și au aflat datele de contact ale acestora, le-au scos acum la vânzare.

Problema de securitate a rețelei sociale Instagram de săptămâna trecută pare să fi fost mult mai gravă decât au anunțat atunci reprezentanții companiei. Cei de la Instagram au revenit cu un anunț în care recunosc cu nu doar utilizatorii verificați au fost afectați, ci și restul utilizatorilor.

Inițial, s-a spus că doar un număr redus de utilizatori, cei care au conturi verificate, au fost victime ale hackerilor care ar fi profitat de un bug al API-ului Instagram – librăriile software care fac legătura dintre Instagram și aplicațiile terțe.

Astfel, este posibil ca hackerii să fi obținut adresele de mail și numerele de telefon ale tuturor utilizatorilor de Instagram care și le-au completat la profil.

Următorul mare update pentru Windows 10 va fi lansat pe 17 octombrie CITEȘTE ȘI Următorul mare update pentru Windows 10 va fi lansat pe 17 octombrie

Hackerii au postat online o bază de date cu informațiile de contact ale utilizatorilor de Instagram. Aceștia susțin că au colectat datele a 6 milioane de utilizatori, inclusiv toate celebritățile care au conturi verificate, și cer 10 dolari pentru realizarea unei căutări în cadrul bazei da date.

Conform hackerilor, în baza de date se regăsesc actori precum Emma Watson, Emilia Clarke sau Leonardo DiCaprio, sportivi precum Floyd Mayweather, Zinedine Zidane, Neymar, David Beckham sau Ronaldinho și o mulțime de muzicieni printre care Beyoncé, Lady Gaga, Rihanna, Taylor Swift, Katy Perry sau Adele.

Reprezentanții Instagram își asigură utilizatorii că doar datele contact au ajuns pe mâna hackerilor. Aceștia nu au aflat parolele, iar conturile propriu-zise nu au fost sparte.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
hackeri