Huawei a construit smartphone-ul Mate 30 fără să apeleze la tehnologie americană

Huawei a construit smartphone-ul Mate 30 fără să apeleze la tehnologie americană
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 dec 2019

Mate 30, cel mai recent flagship Huawei, este primul smartphone al companiei chineze la a cărui construcție nu au fost folosite tehnologii dezvoltate în Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aflată la a treia amânare a aplicării deciziei de interzicere a accesului la tehnologiile americane, compania chineză Huawei pare să fie deja pregătită, cel puțin în ceea ce privește smartphone-urile, să facă față acestei piedici.

Conform unui material publicat de Wall Street Journal, Huawei nu a folosit nicio piesă dezvoltată cu tehnologie americană în flagship-ul Mate 30.

De exemplu, Huawei a înlocui amplificatoarele audio Cirrus Logic cu soluții dezvoltate de olandezii de la NXP.

Apple a devenit oficial proprietarul diviziei de modemuri mobile a Intel CITEȘTE ȘI Apple a devenit oficial proprietarul diviziei de modemuri mobile a Intel

De asemenea, partea wireless, atât Wi-Fi, cât și Bluetooth, vine în întregime de la HiSilicon, divizia de semiconductori a celor de la Huawei, care ia locul componentelor Broadcom.

Murata (Japonia) și MediaTek (Taiwan) sunt alți producători la care Huawei a apelat pentru a înlocui piesele cu origini în Statele Unite.

Nu aceeași este situația și în cazul modelului Mate 30 Pro 5G, care folosește în continuare componente produse de Qualcomm și Texas Instruments.

Interesant este că Huawei nu a transformat această realizare într-un eveniment de PR, pentru a se lăuda. Oficialii companiei susțin în continuare că ar prefera tehnologia americană, dar că au soluții în cazul în care vor fi forțați să renunțe la aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
mate 30
smartphone